Hoppa till sidans innehåll

"Ellatouren"


 

HISTORIA

Det började lite undanskymt med en grupp på 3-4 spelare som körde lite träningsspel på torsdagskvällarna, bokat som HS, dvs herrsingel. Trivsam baslinjeträning, med matcher där träffen och svingen var viktigare än resultaten.

Några nya lockades med, för ofta stod ena banan tom. Och därmed kunde vi behålla våra två tider.

Önskemål om lite mer stringenta matcher framfördes.

Några föll ifrån (det blev för allvarligt), medan andra växte ut (äntligen!).

Och en delvis ny kärntrupp på sex deltagare etablerades.

Det fjöliga herrsingelspelet bytte raskt namn till Ellatouren.

Det gröna tältet blev Kupolen!

Vinnarna fick i uppdrag att skriva historien (som vanligt) och alla matcher utspelade sig snart – så klart - på Kupolens centercourt.

I snärtigt måleriska kortreferat gruppmejlades resultaten ut - och tabellerna såg dagens ljus! Liksom dom sammanfattande veckokrönikorna.

Snöbollen hade blivit ett klot!

 

SÅ HÄR GÅR DET TILL

Idag är vi 20 stycken på  åtta tider. Vi kör en stege med tre grupper om fem. Sen alla mött alla i gruppen flyttar dom två översta upp, och dom två nedersta ner. Ger ett friskt genomflöde!

Visst är dom bästa bäst och dom sämsta sämst, men ändå inte mer än att alla möten bjuder på hyggligt motstånd. Nivån sträcker sig från hyfsat motionsspel till ekvilibrism.

Matcherna spelas i korta set, först till 4. Vid 3-3 avgör man med tiebreak. Vid 1-1 i set, avgör man också där med tiebreak (i stället för ett helt set).

Och ålderskurvan är jämnt skruvad från 30-60.

Säsongen avslutas med finalspel och dubbel, bubbel och - prisutdelning - av den åtråvärda Ellapokalen (i elegant gyllenplast, donerad av Den vandrande vålnaden från Lövängsvägen)!

Allt – naturligtvis ackompanjerat av sedvanliga tacktal. Och distingerade applåder. Där den lite slitna entrén (med skogränsen) blir en lounge. Och den platsmattehalkiga bastustugan ett spa! Där kvällen sen avslutas, med tvagning, ljugarbänk och årsmöte, allt i ett - under epitetet "Ellablotet". 

Vid gåspennan

Michael Flygare

(som för ändamålet nypt en fjäder ur vingspetsen) 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:12 Skribent: Erik Norgren

Postadress:
Ellagårds TK - Tennis
Skiftesvägen 83
18731 Täby

Besöksadress:
Skiftesvägen 83
18731 Täby

Kontakt:
Tel: 0851983420
E-post: This is a mailto link

Se all info