Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

ETK:s Policy för Barn som far illa


ETK:s policy vid allvarliga oförutsedda händelser eller när det finns misstankar om att barn far illa

 

ETK:s styrelse har vid styrelsemöte den 10 oktober 2011 beslutat att anta denna policy som syftar till att ge riktlinjer för hur föräldrar, tränare, styrelseledamöter och andra vuxna i klubbens verksamhet bör agera om det skulle inträffa en olyckshändelse, om det finns misstankar om att ett barn far illa och vid andra situationer som kräver åtgärder. I detta syfte ska även förebyggande åtgärder vidtas.

 

I de fall Riksidrottsförbundet har antagit policydokument är dessa tillämpliga i första hand, se www.rf.se. Detta gäller även Riksidrottsförbundets Plan för krishantering, se länk.

 

Samtliga tränare ska inför varje termin av klubbchefen informeras om relevant innehåll i Riksidrottsförbundets policydokument (bl.a. steg 2 och 3 i Riksidrottsförbundets policy mot sexuella övergrepp inom idrotten med vägledning).

 

Vid olyckshändelser, misstankar om att ett barn far illa eller vid andra oförutsedda händelser som kräver åtgärder gäller följande:

Kontakta klubbens ordförande eller klubbchefen så snart som möjligt.

Ordförande Staffan Agelii

Klubbchef P O Olsson 0739419480

Klubbchefen och ordföranden ska hålla varandra informerade samt besluta om, och i så fall vilka lämpliga och nödvändiga åtgärder som bör vidtas.

 

Kontaktuppgifter m.m.

- BRIS vuxentelefon – om barn, 077-150 50 50.

- På BRIS hemsida, www.bris.se, kan foldern En hjälp till dig som anar att ett barn far illa laddas ned.

- Rädda Barnens föräldratelefon, 020-786 786. På hemsidan www.rb.se finns även möjligheter att mejla frågor.

 

Barn som själva behöver någon att tala med hänvisas – utöver föräldrar, ordföranden, klubbchefen eller någon annan vuxen – till BRIS hjälptelefon: 116 111 eller till deras hemsida www.bris.se, där det finns möjlighet att chatta.

Uppdaterad: 21 NOV 2017 12:13

Postadress:
Ellagårds TK - Tennis
Skiftesvägen 83
18731 Täby

Besöksadress:
Skiftesvägen 83
18731 Täby

Kontakt:
Tel: 0851983420
E-post: This is a mailto link

Se all info