Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Tennisskola


JUNIORVERKSAMHETEN I ELLAGÅRDS TENNISKLUBB

Vi tränar c:a 270 juniorer från 7 - 18 år varje termin. Våra tränare har tränarutbildning och vi skapar jämna grupper i allmänhet 4 elever per tränare. Vi anordnar mjukbollsturneringar, klubbmatcher och sommarläger.

För de yngsta följer vi i stora drag konceptet ”Play & Stay” i grunden framtaget av Internationella Tennisförbundet, ITF. Barnen ska från start lära sig tennis på ett lekfullt, lättsamt och enklare sätt. Målet är att varje barn som provar på tennis ska känna framsteg, resultat och vilja fortsätta spela tennis. Stockholms Tennisförbund håller kurser för tränare och har startat tävlingen ”IF SO TOUR” för juniorer 7– 11 år, en möjlighet att prova spela matcher.

 

 MINITENNIS 7- 10 år

Minitennis för 7 - 10 åringar är en fortsättning på tennislekis. Här används både mjuka och lite hårdare bollar. Precis som i tennislekis är lekens form en del av träningen men med större fokus på att öva in rätt teknik. Barnen får lära sig några av de viktigaste tennisreglerna och börja med olika former av poäng/match-spel. Genom att använda rätt anpassad boll och storlek på tennisbanan blir det både lättare och roligare att komma igång med poängspel. Målsättningen är, att under lekfulla former, träna in en bra grundteknik. Träning, en till två gånger i veckan och 4-5 barn per tränare.

 

TENNISSKOLA 10 – 18 år

Här tränar vi på fullstor bana med målsättningen att utveckla en bra slag-teknik över hela banan. Vi försöker uppmuntra och skapa motivation för tävlingsspel. Träning en till tre gånger i veckan och fyra barn per tränare. Juniorer som vill satsa tävlingsinriktat kan träna två till fem timmar i veckan samt delta i externa tävlinga.

 

 

 

 

 

 

   
   
   
   
Uppdaterad: 30 JAN 2020 15:21 Skribent: PO Olsson

Postadress:
Ellagårds TK - Tennis
Skiftesvägen 83
18731 Täby

Besöksadress:
Skiftesvägen 83
18731 Täby

Kontakt:
Tel: 0851983420
E-post: This is a mailto link

Se all info